Halve skate- en stepmarathon

De halve skate- en stepmarathon is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de achtste editie van de MaasdijkMarathon. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met SCOSS, de schaats- en skeelervereniging in Oss. Op zondag 11 juni gaat de halve skate- en stepmarathon om 10:45 uur van start. De skaters gaan als eerste van start waarnaar de steppers direct volgen. De kosten voor deelname aan de halve marathon zijn €17,00. 

Aanvang De halve marathon gaat op zondag 11 juni om 13.00 uur van start
Afstand De afstand voor de halve marathon is 21.00 kilometer. 
Annuleren

Als je je hebt ingeschreven en je kunt onverhoopt niet deelnemen dan kun je annuleren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij in ieder geval je bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

  • Tot uiterlijk 1 april: als je uiterlijk 1 april je inschrijving wilt annuleren laten we deze vervallen. Er wordt wel 2,50 euro administratiekosten in rekening gebracht. Er vindt wel restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of t-shirts plaats. 
  • Van 2 april t/m 30 april: bij annulering tussen 2 april en 30 april worden de kosten voor het startnummer van 1,50 euro en de administratiekosten van 2,50 euro in rekening gebracht. Er vindt wel restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of T-shirts plaats.
  • Na 1 mei is annuleren niet meer mogelijk. Je ontvangt dan gewoon je startnummer en eventueel bestelde medailles en/of T-shirts. Je startnummer is overdraagbaar echter kan de tenaamstelling niet aangepast worden.
Contactgegevens Klik hier voor de contactgegevens. 
Deelnemerspakket Informatie over het ophalen van het deelnemerspakket inclusief startnummer volgt snel op deze pagina. 
Drank onderweg en na afloop Op de route zijn er meerdere verzorgingsposten (om de circa 5 kilometer). Daar is water en sportdrank. Ook worden daar sponzen uitgedeeld. Bij de finish is er voor elke deelnemer een stuk fruit.
Facebook Uiteraard heeft de MaasdijkMarathon een Facebookpagina. Like onze pagina en blijf op de hoogte van nieuwtjes en leuke foto's. 
Foto's Van alle deelnemers wordt een foto gemaakt. Deze zijn achteraf terug te vinden op deze website.
Garderobe Er is een gratis garderobe aanwezig op het start- en finishterrein. 
Goede doel Ieder jaar kiest de MaasdijkMarathon een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Hulphond. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond.
Helm en bescherming Voor skaters is het verplicht om tijdens de (halve) marathon een helm te dragen! Dit is voor je eigen veiligheid. Overige bescherming is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Het is niet mogelijk om een helm te huren bij de organisatie.
Inschrijven Inschrijven kan via deze link. De reguliere inschrijving loopt tot en met 19 mei 23.59 uur. Na-inschrijving via de website en daginschrijving is ook mogelijk, maar dan ontvangt u geen gepersonaliseerd startnummer en wordt er €2,00 euro administratiekosten in rekening gebracht. 
Massage Op het finishplein is een team van masseurs aanwezig, waar je tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken. Deze bijdrage gaat deels naar ons goede doel.
Medaille Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale MaasdijkMarathonMedaille wilt ontvangen voor €3,50.
Medische hulpverlening Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO'ers aanwezig. Tevens is er een mobiele EHBO-post. 
Omkleedgelegenheid Op de start- en finishlocatie is er voldoende omkleedgelegenheid. Er is ook mogelijk om te douchen. 
Parcours Klik hier om het parcours van de halve marathon te bekijken. 
Parkeren

Parkeren is mogelijk op sportpark de Rusheuvel. Het adres is:

Rusheuvelstraat 5

5346 JH Oss

Prijzen Er zijn bekers voor de eerste drie dames en de eerste drie heren bij iedere afstand. Dit gaat niet per leeftijdscategorie. 
Overnachten Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de maasmeanders voor diverse mogelijkheden in de buurt.
Skikes en Rolski's Het is toegestaan om mee te doen aan de MaasdijkMarathon op skikes of rolski's. U wordt wel verzocht om achteraan te starten ivm de stokken.
Start- en finishlocatie

De start- en finishlocatie is op de atletiekbaan a.v. Oss'78 op Sportpark de Rusheuvel. Het adres is: Rusheuvelstraat 49
5346 JH Oss

Tijdsregistratie Dit jaar gaan we gebruik maken van Mylaps BibTag tijdsregistratie. Deze chip zit verwerkt in je startnummer. We maken dus geen gebruik van de losse Mylaps ChampionChips en bij de inschrijving wordt dan ook niet naar je eigen chipcode gevraagd. Mylaps registreert ieders nettotijd en een aantal tussentijden. 
Tijdslimiet Alle deelnemers dienen uiterlijk om 16.30 uur over de finish te zijn. Er wordt hierbij gewerkt met doorkomsttijden. 
Trein De start- en finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss is de start- en finishlocatie te voet binnen 15 minuten bereikbaar.  
T-shirt Bij alle onderdelen kun je een functioneel loopshirt bestellen als herinnering aan de MaasdijkMarathon, direct bij je inschrijving. De t-shirts zijn in zowel dames- als herenmodel verkrijgbaar in diverse maten. Kosten € 19,50 per shirt.
Uitslag De uitslag wordt binnen twee werkdagen gecommuniceerd via onze website.